BIOGRAFIE


Mike Starink is geboren op 18 oktober 1970 te Arnhem. Op zijn 19e jaar zag hij een advertentie staan waarin de NCRV een presentator zocht. Hij deed een screentest en werd vervolgens uitgekozen om het kinderprogramma 'Disney Club' te gaan presenteren. Aan dit programma zat ook een kindertheatervoorstelling vast waarmee hij zes seizoenen optrad in de Nederlandse theaters.

Na de Disney Club werd Mike gevraagd om 'achter de schermen' te komen werken bij MediActive producties. Hier werkte hij als producer en uitvoerend producent onder andere mee aan een programma van 'Lebbis & Jansen' voor de TROS. Produceerde hij diverse literatuurclips voor onderwijsinstellingen en werkte mee aan diverse pilots. Naast dit alles zag hij nog tijd om zelf te acteren in verschillende bedrijfsfilms en een korte speelfilm genaamd 'Spelen of Sterven' van Frank Krom.

In 1995 tekende Mike een contract bij Joop van den Ende Producties. Hij begon bij 'Call TV' waar hij zo'n duizend uur live TV maakte. Een van de programma's die hij presenteerde was het nachtprogramma 'The Lounge'.

In 1996 presenteerde hij een seizoen lang dagelijks het welbekende datingprogramma 'Liefde op het eerste gezicht' voor VERONICA, wat later werd herhaald op TV10, gevolgd door 'Erolife' een erotisch lifestyle magazine. Hierna was Mike te zien in het discussieprogramma 'Fox Forum' wat wekelijks werd uitgezonden door Fox 8, naar aanleiding van dit programma werd Mike gebeld door Joop van den Ende TV producties om het goed scorende live programma 'Factor 4' te presenteren. Naast het presenteren speelde hij ook diverse gastrollen in de komedies 'Sam Sam', 'De Garage' en de VARA dramaserie 'Kats en Co'.

Begin 2002 tekende Mike een contract bij 'Lijn4'. Een gevarieerd ochtendmagazine met gasten uit de media, spetterende optredens, informatieve onderwerpen, de actualiteit, lifestyle en showbizz. Mike presenteerde dit live programma tot eind 2005 en was te zien op RTL4. Ook presenteerde hij zes seizoenen lang het dieren lifestyleprogramma 'DierEnzo' wat ook uitgezonden werd op RTL4. Bij YORIN was hij, voor 10 afleveringen, de razende reporter in het programma 'Kids for Animals TV'.

Groot succes behaalt Mike met de voorstelling 'In bed is het fijn toeven'. Een toneelstuk van Paul Haenen die dit speciaal voor hem en Jeroen Bos geschreven heeft. Deze voorstelling ging op 24 oktober 2009 in première en bleek vanaf het begin een publiekstrekker. Het stuk was ruim vijf seizoenen in het Betty Asfalt Complex te zien. Tevens in theaters in Nederland en Vlaanderen. Ook staat het stuk in de Engelse vertaling 'Dwelling in bed ain't bad' een week in de Riverside Studios in Londen. Het vervolg 'Wat een heerlijk hete dag' ging op 3 juni 2011 in première.

De laatste jaren is hij vooral actief als regisseur en verslaggever.